Zelda: Breath Of The Wild Koken Uitgelegd - Ingrediëntenlijst, Bonuseffecten En Koken Met De Kookpot | Game Walkthrough 2024 (2024)

2024 Auteur: Abraham Lamberts | [emailprotected]. Laatst gewijzigd: 2023-12-16 13:09

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is om veel redenen een briljant spel, maar een bijzonder groot deel ervan is nogal verrassend: koken.

Koken in Breath of the Wild is in wezen experimenteren. Het systeem is zo ontworpen dat je wordt aangemoedigd om een trial-and-error-houding aan te nemen bij het bereiden van maaltijden, te leren van de resultaten van je ongewone brouwsels en opnieuw te experimenteren. Maar dat betekent niet dat er geen duidelijke manier is om er het maximale uit te halen.

Maaltijden die je kookt met ingrediënten verzameld in Breath of the Wild kunnen verschillende positieve effecten hebben, van het herstellen van verloren harten tot het versterken van je aanval, verdediging, stiekem of zelfs weerstand tegen hitte en kou, maar om die nuttige maaltijden zelf te krijgen, moet je Ik moet weten welke ingrediënten wat doen.

Hier in deze gids beginnen we met de basisprincipes van koken in Zelda: Breath of the Wild, inclusief het gebruik van kookpotten, en gaan we in op de diepere mechanica van koken, zoals het uitleggen van maaltijdbonuseffecten - die zijn stevige, stimulerende, duurzame, vuurvaste, kil, pittige, elektro-, haastige, sneaky, machtige en taaie maaltijden, voor het geval je je dit afvroeg - plus de kookformuleom erachter te komen hoeveel maaltijden je zullen genezen, en om een volledige lijst met ingrediënten in Breath of the Wild en hun bijbehorende voordelen te geven, zodat je de best mogelijke combinaties van ingrediënten weet die je kunt verzamelen en opkloppen bij de kookpot van het kampvuur.

Zelda: Breath Of The Wild Koken Uitgelegd - Ingrediëntenlijst, Bonuseffecten En Koken Met De Kookpot | Game Walkthrough 2024 (1)

Hoe te koken in Zelda: Breath of the Wild, en hoe je de kookpot bij een kampvuur gebruikt

Hoewel de filosofie van Breath of the Wild over het ontdekken van spelers over het algemeen wordt uitgevoerd met een ongeëvenaarde behendigheid, zijn er een of twee gevallen waarin de meest simpele dingen een beetje lastig kunnen zijn om erachter te komen.

Koken is er een van. Het spel vertelt je, ondanks het feit dat het je specifieke toetsaanslagen vertelt voor zaken als aanvallen of blokkeren, nooit echt hoe je de ingrediënten uit je inventaris naar de kookpot kunt krijgen. Laat je ze daar gewoon vallen? Moet er een prompt verschijnen wanneer u probeert te communiceren met een kampvuur of kookpot?

Nou, zoals alle dingen die een vervelende hoeveelheid tijd kosten om erachter te komen, is het eigenlijk vrij eenvoudig.

Hoe te koken in The Legend of Zelda: Breath of the Wild:

  1. Zoek een kookpot, die eruitziet als een zwart frame-achtig object bovenop een kampvuur. De eerste die je vindt, is bij het huis van de oude man op het Grote Plateau, waar je de zoektocht naar het Warme Doublet krijgt.
  2. Ga naar je inventaris en selecteer het eerste ingrediënt dat je wilt koken.
  3. Selecteer vervolgens "Wacht", en selecteer vervolgens de andere ingrediënten die u wilt toevoegen.
  4. Loop nu naar de kookpot en praat ermee, waar je een prompt krijgt om te koken.

Dat is het! Doodeenvoudig, zoals we al zeiden, maar vreemd obscuur om erachter te komen zonder een goede tutorial. Voor een beetje meer smaak bij het koken kun je praten met de oude man op het grote plateau, die zowel bij zijn huis zal verschijnen als, nadat je de zoektocht daar hebt opgepakt, weer bij het eerste kampvuur dat je zult ontdekken, naar rechts na het verlaten van de plaats waar je wakker wordt aan het begin van het spel.

:: Pokémon Sword and Shield walkthrough en gids

Schakel targeting cookies in om deze inhoud te zien. Beheer cookie-instellingen

The Legend of Zelda: Breath of the Wild koken uitgelegd - lijst met bonuseffecten en hoe ze werken

Oké, dus we weten hoe we iets moeten koken, maar hoe werkt koken zelf eigenlijk? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een Hearty Meat Curry en een Hasty? En hoe kom je over elkaar heen?

Het eerste dat u moet doen om koken in Breath of the Wild te begrijpen, is recepten vergeten. Dat klopt, gooi het kookboek weg en sta open voor het idee van improvisatie en experiment, want het belangrijkste bij het koken van een maaltijd die voor jou werkt - bijvoorbeeld door je te beschermen tegen extreme hitte, of door al je harten volledig te genezen - is niet maaltijden begrijpen, maar ingrediënten begrijpen.

Er zijn in wezen drie soorten kookingrediënten - met uitzondering van Elixirs, die een apart, zij het vergelijkbaar ding zijn - in Breath of the Wild: ingrediënten die harten herstellen wanneer ze in een maaltijd worden gekookt, ingrediënten die een bonuseffect toevoegen aan maaltijden en ingrediënten die een boost geven de tijdsduur van de bonuseffecten van een maaltijd.

Veel van deze overlappen elkaar. Hylian-paddo's zullen bijvoorbeeld harten herstellen, maar Stamella-paddo's zullen hetzelfde aantal harten herstellen, terwijl ook het blijvende effect aan de maaltijd wordt toegevoegd, en Silent Princess-bloemen zullen veel harten herstellen, het sneaky-effect toevoegen en de lengte van tijd dat het effect van de maaltijd aanhoudt.

Vervolgens het effect dat koken heeft op een ingrediënt, in tegenstelling tot het rauw eten.

Over het algemeen zal het koken van een ingrediënt in een maaltijd het hartherstel van het ingrediënt verdubbelen - dus twee appels die samen worden gekookt om gestoofd fruit te maken, zullen in totaal twee harten herstellen, waarbij een rauwe appel normaal elk een half hart herstelt. Een korte opmerking hier: je kunt ook losse ingrediënten roosteren op een kampvuur, zonder kookpot. Dit zal het herstellende effect vermenigvuldigen met 1,5 in plaats van twee. Dus je twee afzonderlijk geroosterde appels herstellen elk 3/4 van een hart in plaats van de helft, of 1,5 in totaal in plaats van 3. Er is ook een formule om duidelijk te maken hoeveel harten een maaltijd zal herstellen:

Kookformule voor aantal herstelde harten:

Harten hersteld door een maaltijd = Totaal aantal harten hersteld van elk ingrediënt wanneer rauw x 2

Dus een rauwe appel herstelt bijvoorbeeld een half hart. Twee rauwe appels zouden dus één hart herstellen, en zo gekookt in een maaltijd die (0,5 + 0,5) x 2 = 2 harten hersteld is door een gekookte maaltijd die uit slechts twee appels bestaat. Houd er rekening mee dat elke maaltijd maximaal vijf ingrediënten kan bevatten.

Zelda: Breath Of The Wild Koken Uitgelegd - Ingrediëntenlijst, Bonuseffecten En Koken Met De Kookpot | Game Walkthrough 2024 (2)

Naast het extra hartherstel - hoe dan ook een voordeel - is de mogelijkheid om een bonuseffect aan een maaltijd toe te voegen. Het eerste voorbeeld hiervan dat je in de game vindt, is de Spicy Meat and Seafood Fry, van een van je eerste side-quests. Terwijl een standaard Fry met vlees en zeevruchten, die alleen bestaat uit hartherstellend vlees en zeevruchten, slechts enkele harten zou herstellen, heeft een pittige het extra effect van het voorvoegsel Spicy: weerstand tegen kou.

Hoe krijg je deze toegevoegde bonuseffecten? Door ingrediënten uit de juiste categorie in te gooien, zoals de Spicy Pepper in de Spicy Meat en Seafood Fry. Wat gebeurt er als je in plaats daarvan wat Fleet-Lotus Seeds hebt gegooid? Nou, dat zou een haastig vlees en zeevruchten zijn. Vaak verandert de basisnaam van de maaltijd, maar dit is puur cosmetisch. Het voorvoegsel vertelt je het bonuseffect, de naam van de basismaaltijd is gewoon een mooie manier om je te vertellen dat het een maaltijd is die harten herstelt. Dus met dat in gedachten, wat zijn de bonuseffecten?

Bonuseffectenlijst voor maaltijdingrediënten in Zelda: Breath of the Wild:

Voorvoegsel maaltijdtypeBonuseffect toegevoegd
Hartig

Krijg alle

tijdelijke extra harten van harten terug

EnergiekHerstel uithoudingsvermogen
DuurzaamTijdelijke extra uithoudingsvermogen
VuurvastWeersta vuur
KoudWeersta hitte
PittigWeersta kou
ElektroWeersta schokken
HaastigVerhoog de bewegingssnelheid
StiekemVerhoog heimelijkheid
MachtigVerhoog de aanval
TaaiVerhoog de verdediging

Tot slot, voordat we naar onze lijst met ingrediënten per categorie gaan, een korte opmerking: als je twee verschillende ingrediënten toevoegt met bonuseffecten, zoals bijvoorbeeld een Chillfin Trout en een Sizzlefin Trout, zullen deze twee effecten teniet worden gedaan, waardoor het gewoon normaal is, Hartherstellende maaltijd op basis van vis. Er kan altijd maar één bonuseffect per maaltijd zijn.

:: Pokémon Sword and Shield walkthrough en gids

De effecten kunnen echter binnen dezelfde categorie worden gestapeld. Dus een pittig vlees en zeevruchten bakje gemaakt met een stuk rauw vlees, een stuk Hyrule bas en drie pittige paprika's zullen een hogere mate van koudebestendigheid bieden dan een bakje gemaakt met slechts één paprika.

Om de duur van het effect te verlengen, moet u ondertussen ingrediënten toevoegen die de effectlengte verlengen, zoals de eerder genoemde Silent Princess. Net als de effecten zelf, worden deze gestapeld wanneer er meerdere worden toegevoegd, maar sommige worden niet additief gestapeld - ze worden in plaats daarvan verhoogd met een vast bedrag voor elk extra ingrediënt. Niet de eenvoudigste, maar hopelijk is dat allemaal duidelijk!

Zelda: Breath Of The Wild Koken Uitgelegd - Ingrediëntenlijst, Bonuseffecten En Koken Met De Kookpot | Game Walkthrough 2024 (3)

Zelda: Breath of the Wild ingrediëntenlijst en effecten - Stevige, Energieke, Duurzame, Vuurvaste, Chilly, Pittige, Electro, Hasty, Sneaky, Mighty en Tough ingrediënten

Dus, met dat alles hopelijk duidelijk gemaakt, is het tijd om ingrediënten op de lijst te krijgen. We hebben deze hieronder opgedeeld in aparte tabellen, op basis van hun bonuseffecten, en gerangschikt op basis van het aantal harten dat ze herstellen. Onthoud echter dat Hartige maaltijden sowieso automatisch al uw Harten herstellen.

Mix en match ten minste één ingrediënt uit een lijst hieronder, met ten minste één die alleen harten herstelt, om maaltijden te maken die passen bij het doel dat je nodig hebt!

Lijst met alleen ingrediënten die het hart herstellen

IngrediëntBase Hearts hersteld
Fee5
Ruw Gastronomisch Vlees3
Ruwe hele vogel3
Raw Prime Meat1.5
Raw Bird Dij1.5
Palm Fruit1
Hyrule Herb1
Rauw vlees1
Raw Bird Drumstick1
Hylian rijst1
Vogel ei1
Tabantha-tarwe1
Hyrule Bass1
Sanke Carp1
Verse melk0,5
appel0,5
Wilde Bes0,5
Hylian Shroom0,5
Eikel0.25
Chickaloo Boomnoot0.25

Lijst met hartige ingrediënten - herstelt alle harten en verhoogt tijdelijk het totale aantal harten

IngrediëntBase Hearts hersteld
Grote hartige radijs4
Stevige zalm4
Stevige Durian3
Grote hartige truffel3
Hartige Blueshell-slak3
Hartige radijs2.5
Stevige truffel2
Stevige bas2
Hartige hagedis0

Lijst met stimulerende ingrediënten - herstelt uithoudingsvermogen

IngrediëntBase Hearts hersteld
Fee5
Ruw Gastronomisch Vlees3
Ruwe hele vogel3
Raw Prime Meat1.5
Raw Bird Dij1.5
Palm Fruit1
Hyrule Herb1
Rauw vlees1
Raw Bird Drumstick1
Hylian rijst1
Vogel ei1
Tabantha-tarwe1
Hyrule Bass1
Sanke Carp1
Verse melk0,5
appel0,5
Wilde Bes0,5
Hylian Shroom0,5
Eikel0.25
Chickaloo Boomnoot0.25

Lijst met duurzame ingrediënten - verhoogt tijdelijk het uithoudingsvermogen

IngrediëntBase Hearts hersteld
Onvermoeibare kikker4 *
Endura Wortel2
Endura Shroom1

Lijst met brandwerende ingrediënten - is bestand tegen brand

IngrediëntBase Hearts hersteld
Smotherwing vlinder0
Brandwerende hagedis0

Lijst met kille ingrediënten - is bestand tegen hitte

IngrediëntBase Hearts hersteld
Chillfin forel1
Chillshroom0,5
Hydromelon0,5
Coole Safflina0
Winterwing vlinder0
Koude Darner0

Lijst met pittige ingrediënten - is bestand tegen kou

IngrediëntBase Hearts hersteld
Sizzlefin-forel1
Pittige Peper0,5
Sunshroom0,5
Summerwing vlinder0
Warme Darner0

Lijst met Electro-ingrediënten - is bestand tegen schokken

IngrediëntBase Hearts hersteld
Voltfin forel1
Zapshroom0,5
Voltfruit0,5
Elektrische Safflina0
Thunderwing-vlinder0
Elektrische Darner0

Lijst met Hasty-ingrediënten - verhoogt tijdelijk de bewegingssnelheid

IngrediëntBase Hearts hersteld
Fleet-Lotus Seeds0,5
Rushroom0,5
Snelle wortel0,5
Heetvoetige kikker0
Hightail Hagedis0

Lijst met sneaky-ingrediënten - verhoogt tijdelijk heimelijkheid

IngrediëntBase Hearts hersteld
Stille prinses2 *
Stealthfin forel1
Sneaky River Snail1
Stille Shroom0,5
Swift Violet0
Blauwe nachtschade0
Zonsondergang Firefly0

Lijst met krachtige ingrediënten - stimuleert tijdelijk de aanval

IngrediëntBase Hearts hersteld
Machtige karper1
Machtige Porgy1
Razorclaw-krab1
Machtige bananen0,5
Razorshroom0,5
Bladed Rhino Beetle0
Machtige distel0

Dankzij een nieuwe update is het nu mogelijk om Zelda Breath of the Wild in VR te spelen. Hulp nodig bij het hoofdspel? Onze Zelda: Breath of the Wild walkthrough kan helpen bij het voltooien van Divine Beasts Vah Ruta, Vah Rudiana, Vah Medoh en Vah Naboris en meer. Er is ook hoe je het Master Sword, Hylian Shield en alle Zelda Captured Memories en Great Fairy Fountain-locaties kunt krijgen, terwijl onze Shrines-locaties en Shrine-maps-hub uitlegt waar je elke puzzelkamer kunt vinden en oplossen, inclusief drakenlocaties en Labyrinth-oplossingen. We hebben ook een DLC 1-gids en DLC 2-gids, inclusief alle outfitlocaties van Tingle, Majora's Mask, Phantom en Midna.

Schakel targeting cookies in om deze inhoud te zien. Beheer cookie-instellingen

Lijst met taaie ingrediënten - verhoogt tijdelijk de verdediging

IngrediëntBase HP Recovery
Gepantserde karper1
Gepantserde Porgy1
Ironshell Krab1
Ironshroom0,5
Versterkte Pompoen0,5
Armoranth0
Ruige neushoornkever0

* Deze ingrediënten herstellen geen harten als ze rauw zijn, dus je hoeft dit cijfer niet per twee te herhalen tijdens het koken om erachter te komen hoeveel harten de maaltijd zal herstellen. Gelukkig zijn er maar twee van deze uitzonderingen om je zorgen over te maken!

Dat zou hopelijk alles moeten zijn wat je nodig hebt om te koken wat je hartje begeert in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Als je vragen hebt, stel deze dan in de comments en we zullen ons best doen om te helpen, en vergeet niet om onze hoofdgids en walkthrough van Breath of the Wild en onze walkthrough van The Legend of Zelda: Breath te bekijken. of the Wild's Shrines and Trials voor meer tips en uitleg!

Zelda: Breath Of The Wild Koken Uitgelegd - Ingrediëntenlijst, Bonuseffecten En Koken Met De Kookpot | Game Walkthrough 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6440

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.